Dropbox

Dropbox

På samma sätt som google kalender sparar din kalender och laddar den till din telefon och dator från en extern server gör dropbox samma sak för dina dokument och filer. Dropbox är egentligen inte annorlunda från ett mapp på din dator med skillnaden att den alltid är tillgänglig, via din dator, via din telefon och via internet.

Dropbox gör att du aldrig mer behöver oroa dig över att förlora några dokument. Om du arbetar mycket med olika typer av filer kan dropbox vara mycket användbart, om du inte gör det kanske det inte är lika användbart. Fördelen med dropbox är att du slipper oroa dig om filer försvinner på din dator, att din din dator kraschar eller ännu värre försvinner, då alla filer fortfarande ligger sparade på din dropbox. Om du jobbar med ett gemensamt projekt kan det också vara utmärkt att använda dropbox för att dela dokument med andra.

Dropbox blir bättre ju mer du använder det

Dropbox är ett program som blir bättre ju mer du använder det. När du väl har fått in rutinen att lägga in dokument i dropbox kommer du ha tillgång till alla dina dokument var helst du kan nå internet via en dator eller mobiltelefonen. Om du ser till att lägga alla dina dokument du behöver för jobbet i din dropbox kommer du kunna jobba var som helst förutsatt att du har en dator eftersom alla dokument ligger sparade i en mapp på internet. Om du har en läsplatta kan dropbox vara väldigt användbart då det är ett enkelt sätt att lägga över dokument som du senare vill läsa.

Dela filer i dropbox

En utmärkt funktion är att du kan dela filer eller mappar från dropbox lätt med andra. Det kan göra det lätt att jobba med projekt och annat. Du kan t.ex. lägga semesterbilder i en mapp och dela med personen som du reste med.

Ordning i Dropbox

Dropbox kan användas till väldigt många olika saker. Du kan ha många projekt där och dela filer och ha en egna projekt och bilder. Det är därför väldigt viktigt att försöka hålla bra ordning i din dropbox. Gör undermappar för allt du lägger in i dropbox och spara t.ex. jobbdokument under jobb och en lämplig ytterligare undermapp. Annars blir verktyget som skulle hjälpa dig att organisera dig bara någonting som stjälper.

Arbeta offline

Dropbox sparar ner alla dina filer på en mapp på din dator som sedan synkroniseras via Internet. Det betyder att du även kan använda dina dropboxfiler när din dator inte har någon tillgång till internet. Internet behövs dock för att filerna ska kunna synkroniseras. Precis som din kalender!

SNABBUPPGIFT

Installera och få ordning på din dropbox

Börja med att gå till www.dropbox.com på din dator. Följ instruktionerna i Tekniklektion Dropbox för att få ordning på dropbox.

Skapa en undermapp i dropbox där du kan lägga in viktiga filer från din dator.

Kom igång med dropbox genom att kopiera in viktiga filer i din dropbox. Gå in i mina dokument för att hitta filer som du kan vilja föra över.

Få tips ifrån dina att-göra-listor. Skapa nya mappar för jobb, skola samt andra projekt som du arbetar med och lägg in filerna du behöver i respektive mapp.

Glöm inte bort att hålla ordning med hjälp av undermappar.

Du kommer jobba vidare med detta i övningarna.

Här kan du ladda hem dropbox till din telefon

 

 

Close Menu