Evernote

evernote

Kom ihåg allting

Evernote gör det enkelt att komma ihåg saker, stora som små, från ditt vardagsliv genom att använda dator, telefon, tablets och webben.

Huvudfunktioner i Evernote:

 

  • Skapa text-, bild- och ljudanteckningar
  • Klipp ut webbsidor, inkluderat text, länkar och bilder
  • Synkronisera dina anteckningar till alla enheter
  • Sök text inuti skärmdumpar och bilder

 

Evernote är ett program där du kan lägga in text, bilder, ljudanteckningar och länkar både från telefon och dator. Allt det du lägger i evernote är sökbart så du kan hitta det du skrivit i evernote senare.

Detaljerade instruktioner om hur du använder Evernote finns i dokumentet Extra-app Evernote.

Tips på hur du använder Evernote:

Distraktionslista

I Evernote kan du skriva upp idéer och annat som du kommer på och inte vill glömma bort. Sådant som annars flyter runt i huvudet och gör att du distraheras från saker du behöver göras. När du får en idé, öppna upp evernote och lägg in den. Återgå sen till att arbeta med det du gjorde innan du fick idéen.

Ta bilder på viktiga dokument

Ta bilder på alla dina viktiga dokument och fakturor. När du lägger in ett dokument i evernote kommer det även att finnas tillgängligt på internet på www.evernote.com och du kan även ladda hem ett program som gör att du får tillgång till dina inlägg på datorn. Evernote kan hitta ord i bilder och du kan därför ta bilder på dina fakturor och sen söka efter text i bilderna t.ex. faktura och hitta fakturorna när det är dags at betala dem.

Använd evernote med din kalender och att-göra-listor

Du kan använda evernote som en avlastningsyta där du skriver in idéer och annat under dagen. Gå igenom det du lagt in i evernote när du planerar din kalender och lägg in idéer och annat på en lämplig plats i kalendern. Vi kommer i nästa del arbeta med att-göra-listor och då kan evernote vara en jättebra plats att lägga in små saker som du kommer på som senare kan flyttas över till din att-göra-lista.

Programmet finns både till dator, till smartphones och på internet på www.evernote.com.

Ladda hem Evernote:

 

 

Kom igång med evernote

Om du vill komma igång med evernote kan du pröva att lägga in olika typer av inlägg.

 

  • Lägg in ett skrivet inlägg,
  • Lägg in ett röstinlägg,
  • Lägg in en bild i evernote.

 

Close Menu