Veckans extra-app N-back

n-back

Under kursens gång kommer vi i slutet på delarna presentera veckans extra-app. N-back och de andra applikationerna som kommer att finnas med som extra-applikationer i programmet är någonting som du själv får bestämma om och hur mycket du vill använda. Samtidigt är applikationerna utvalda för att vara användbara. Vissa av applikationerna kanske du tycker extra mycket om medan du inte tycker att andra applikationer är lika användbara.

N-back

N-back är ett spel som du kan ladda hem gratis till din smartphone. Spelet kommer vara lite olika ut beroende om du har en iphone eller en android-telefon. N-back går ut på att komma ihåg vilken position eller antal en figur hade föregående gång den visades och då trycka på rätt knapp. Spelet börjar relativt enkelt med att du ska komma ihåg vilken position eller antal det var föregående gång men blir snabbt svårare när du ska komma ihåg flera led bakåt.

Spelet är förvånansvärt roligt att spela och tränar samtidigt arbetsminnet. Arbetsminnet är det minne som vi använder när vi ska komma ihåg saker under en kort tid. Forskning visar att just N-back spel har visat sig vara användbart för att förbättra arbetsminnet samt att den som tränar spelet efter att ha spelat kan få högre poäng på test som mäter begåvning. Vi har därför valt att ha detta spel som första app i denna kurs. Detta så att du ska ha möjligheten att kunna träna ordentligt på spelet under de kommande åtta veckorna.

Spelet kanske ser lite grått och tråkigt ut men är knepigt och bra träning. Spela gärna när du har ledig tid!

Försök att se användandet av N-back som ett roligt spel och träna t.ex. när du väntar på bussen eller i andra situationer när du har en stund över. Ett tips för att få bättre resultat kan vara att stänga av eventuell musik som du har igång när du spelar.

Instruktioner för hur du hämtar hem och spelar N-back

Iphone

 

  • Ladda hem N-Back2 lite
  • 1. Sök på App-store efter N-back2 lite.
  • 2. Ladda hem programmet och spela.

 

Android

 

  • Ladda hem Brain N-back
  • 1. Sök på App-store efter Brain N-back
  • 2. Ladda hem programmet och spela.

 

Close Menu