Smart Pomodoro
Smart Pomodoro

Förbjud dig själv från att distraheras

Ibland kan det vara så att vi trots alla försök att koncentrera oss inte riktigt lyckats själva. Det blir lätt att vi distraheras t.ex. av att kolla facebook och vi upptäcker att vi faktiskt inte klarar av att få gjort det vi behöver göra. När vi börjar med en ny rutin kan det vara skönt att få lite hjälp på traven.

Pomodoro är ett tillägg till webbläsaren Google Chrome som gör att du får arbeta i 25 minuter och sedan får 5 minuter paus då du kan besöka oproduktiva sidor. P

omodoro ger dig 25 minuters arbetsblock och fem minuter nöje,

Tips på hur du använder pomodoro

Pröva att installera tillägget och ställ in inställningarna så att du bara får en viss tid på dig att surfa på sidorna som du tycker tar all din tid.

Sätt igång och gör det du behöver göra och se hur det fungerar. För många kan det vara skönt att bara veta att du inte behöver gå in på den där sidan och inte får kolla den och bara det gör att du fortsätter hålla uppe din koncentration.

OBS! Tänk på att det kan vara svårt att ställa om inställningarna i efterhand. Var beredd på att du kanske inte kommer nå sidorna och behöva använda en annan webbläsare om du får slut på tid för dagen på otillåtna sidor.

Här kan du lära dig mer om Pomodoro:

https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn/lecture/Dci3o/a-procrastination-preview

Close Menu