Acceleread

Acceeleread är en app till iphone som hjälper dig att lära dig snabbläsning. Applikationen hjälper dig att träna på att läsa text snabbt.

Applikationen finns i en gratisversion och en betalversion där du själv kan lägga in material som du har tillgängligt från e-böcker.

Vi rekommenderar att du använder appen på en läsplatta då den större skärmen gör det lättare att göra övningarna.

Klicka här för att ladda hem Acceleread

Spreed

Spreed är ett tilläg till webbläsaren Google Chrome som hjälper dig snabbläsa text. Du installerar programmet och får sedan en liten knapp längst ner till i högra hörnet i din webbläsare. Klicka på knappen för att snabbläsa texten. Du kan även ställa in hur många ord per minut du vill läsa, hur många ord som visas samtidigt, storleken på texten, färg m.m. Spreed berättar också hur lång tid det kommer ta att läsa en text.

Det enklaste sättet att komma igång är att markera text och högerklicka och klicka på Spreed. Du kan även komma åt text att snabbläsa genom att klicka alt + v och får då välja ett textfält.

Om du vill pröva Spreed går det bra att göra på till exempel texten som finns i programmet.

Hur du kan använda Spreed:

  • Använd Spreed för att träna dig i snabbläsning.
  • Använd Spreed för att läsa nyheter och reportage snabbare.
  • Använd Spreed för inläsning av skolmaterial.

Vissa kan tycka att det kan vara skönt att läsa stora mängder text med hjälp av ett verktyg som Spreed. Andra kan tycka att det är mycket skönare att läsa text på ett vanligt papper. Oavsett hur du tycker om att läsa kan Spreed vara användbart då det hjälper dig att läsa snabbare vilken blir användbart även när du läser text på ett vanligt papper. Kombinera gärna användandet av Spreed med de tips om snabbläsning som du fick i den här delen.

Här kan du ladda hem Spreed

Close Menu