Distraktionslistan

distractionlist

En distraktionslista är en plats där du skriver ner alla idéer och annat som pockar på din uppmärksamhet när du studerar.

Ofta när vi ska studera händer det att vi blir distraherade av våra egna tankar.

Det kan vara tråkiga eller negativa tankar om saker som vi måste göra, som att tvätta eller betala en faktura eller skicka ett mail.

Men det kan lika ofta vara jätteroliga tankar, idéer om ett bra semestermål, en rolig idé på middag eller en superbra idé om hur du gör världen till en bättre plats.

Distraktionslistan är en plats där du skriver ner allt det här, så du slipper du oroa dig för att glömma bort eller att dina fantastiska idéer gör att du helt tappar koncentrationen.

Pröva att använda distraktionslistan när du läser i kursen eller studerar

  • Ta fram ett vanligt A4 papper, (du får använda din telefon som distraktionslista, men många tycker att telefonen i sig blir distraherande)
  • Lägg en penna bredvid pappret och fortsätt läsa i kursen eller studera.
  • När du kommer på en idé eller en tanke som distraherar, skriv ner den på pappret och gå tillbaks till ditt material
  • Fortsätt läsa. Om du märker av att du får en nydistraherande tanke, skriv ner den på pappret och rikta sedanåter din koncentration till läsningen

Tekniken kan du använda när som helst när du behöver koncentrera dig och märker av att du har många tankar i ditt medveteanden.

Lycka till med användandet av distraktionslistan!

 

Close Menu